Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Om kemikalier
i din vardag.

Läs mer    
Vad är kemikalier?

En giftfri miljö

Var lämnas avfall?

Varumärkningar

Om Kunskapsbanken

Om Rena Västmanland

Kemikalieambassadörer

Frågor och svar

Kampanjmaterial

Länkar

Kontakt

Kemi startsida

FA21:s startsida

  Varumärkningar
En handfull märken som räcker långt.
Det är egentligen inte så svårt att minska användningen av farliga vardagskemikalier. Genom att välja miljömärkta varor så har du kommit långt. Miljömärkningen hjälper dig att göra mer medvetna val och gör att du som konsument inte behöver lusläsa innehållsförteckningen på produkten.

Kanske tycker du att det är krångligt för att det finns så många varumärkningar och man vet inte om man verkligen kan lita på alla? Men om du tar för vana att titta efter dessa fem märken när du handlar, så kan du vara säker på att du väljer produkter med mindre miljöpåverkan.

Märkena på bilden är ”Bra miljöval–Falken” som sköts av Svenska Naturskyddsföreningen, ”Svanen” som är SIS miljömärkning, ”KRAV” som är märkning av livsmedel som bl a odlats utan kemiska bekämpningsmedel, ”Rättvisemärkt” som vittnar om att produkten är producerad under både miljö- och socialt acceptabla villkor och slutligen ”FSC” som är skogsbrukets miljömärkning.

Vill du veta mer om olika märkningar på varor?
Läs mer i Kunskapsbanken under Märkesguide.

Anna Kejler
2007-02-26

 


Vilka kemikalier
använder du?
Har du hållbara
vanor?

Testa dig  
Kemifrågr för
dig i skolan.

Till frågorna    
Har du en fundering 
med koppling till 
kemikalier? 

Fråga här