Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Ett 30-tal medlemsorganisationer i Förbundet Agenda 21 deltog i energi- och klimatseminariet den 13 juni 2011. 

(Bild: Kjell Gustavsson)

Medlemsseminarium om klimatprojektet

Intresset för Förbundet Agenda 21:s energi- och klimatprojekt är mycket stort. Det visade sig inte minst när förbundet bjöd in till seminarium för att diskutera det kommande projektet. Där kom många spännande och fullt genomförbara idéer upp.

Drygt 30 medlemsorganisationer deltog i seminariet som hölls i Tomaskyrkan i Västerås med Västerås stift som värd. Kjell Gustavsson, tf förbundssekretare, höll en kort inledning där han redogjorde för förbundets historia och de beslut om energi- och klimatprojektet som togs på vårstämman.
  – Bredden bland oss som är här idag visar vilket stort genomslag det här projektet kan få, sa Kjell Gustavsson.

Tanken med seminariet var att börja konkretisera planerna med mål, innehåll och finansiering av projektet. Förbundet Agenda 21 ska fungera som katalysator och projekten till stor del drivas av medlemsorganisationerna.

I mindre grupper diskuterades goda idéer och förslag på projekt. Varje grupp gjorde en bruttolista och valde även ut ett huvudprojekt bland alla idéer som kom upp. Efter redovisning fortsatte gruppdiskussionerna med en fördjupning i de prioriterade projektidéerna.

Engagemanget var mycket stort och bland idéerna kan nämnas kreativ mångkulturfestival, Vett och watt, sopsortering kopplat till biogas, tävlingar och utmaningar, samåkning till träningar och tävlingar inom idrotten, underlätta distributionen av lokalt producerad mat och en ”verktygslåda” för arbetet med beteendeförändringar.

Till höststämman ska styrelsen utarbeta en projektplan, se över organisationen och presentera en plan för den långsiktiga finansieringen.

Marita Gustavsson
2011-06-13

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här