Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  
Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Inspirerande energiprojekt

Varför uppfinna hjulet igen? Här presenteras en sammanställning av
138 stycken klimat- och energiprojekt som genomförts på olika platser i vårt land. Läs om Ishallar i Västernorrland, om belysningsarmatur som byttes ut för att spara energi eller Pendlar-Kalle i Göteborg. Låt dig inspireras till att dra igång egna projekt eller hitta åtgärder som kan rymmas inom kommunens eventuella klimatinvesteringsprogram.


Projekten är i första hand inte sådana som finansierats med statliga LIP- eller KLIMP-bidrag, eftersom dessa redan finns samlade i Naturvårdsverkets Miljöinvesteringsregister (MIR). Projekten är sorterade under samma kategorier som används i MIR. Urvalet är gjort helt subjektivt och sammanställningen är inte på något vis heltäckande, utan ska istället ses som en ”idélåda”. Till varje projekt finns uppgifter om kontaktpersoner och ofta en webbadress där du kan hitta mer information. Till många projekt finns också en mer omfattande beskrivning som du kan välja att ladda ner som pdf-fil. Projekten är sorterade efter kategori och därefter på projektnamn.

För att se alla projekt sammanställda i en Excel-fil kan du ladda hem den här (148 K).

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  
Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  
Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här