Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Att släcka en timme för klimatet är en enkel markering för att visa att du oroas över och är beredd att agera mot utsläppen av klimatgaser. 

(Bild: Anna Malmström)

Tävla med din Earth Hour-upplevelse

Släckte du ljuset i lördags och deltog i världens största
klimatmanifestation, Earth Hour? Då får di inte missa att delta i vår tävling. Du har chans att vinna energismarta lampor!

Enligt WWF:s hemsida så deltog samtliga kommuner i Västmanland och Heby, utom Fagersta och Skinnskatteberg, i Earth Hour. Det är en markant ökning från förra året då bara någon enstaka kommun var med. Över 20 skolor i länet anmälde sig och många företag, privatpersoner och organisationer hade planer för släckningen i lördags. 126 länder deltog i manifestationen.

Tävla om energismarta lampor
Fotografera, måla eller beskriv din Earth Hour-kväll för oss och skicka med ditt bästa energispartips. Gröna Drakens redaktion och Förbundet Agenda 21:s kansli utser fyra vinnare bland de inskickade bidragen. Tävlingen är öppen för alla privatpersoner, skolklasser och företag samt organisationer, men uppdelad i två kategorier; barn under 10 år och övriga. Ange om du som skickat in bidraget är under 10 år. De vinnande bidragen publiceras i nästa nummer av Gröna Draken. Vinnarna belönas med energismarta lampor.

> Läs mer om tävlingen här.


WWF står bakom Earth Hour
Initiativtagare till Earth Hour är Världsnaturfonden WWF, som bjuder
in privatpersoner, organisationer, skolor, trossamfund, företag och
kommuner att släcka ljuset under en timme. I samband med Earth Hour uppmuntras alla deltagare att lyfta fram klimatlösningar och skapa ytterligare klimatengagemang. Earth Hour ägde rum lördagen den 27 mars klockan 20.30-21.30 över hela världen, med tidszonanpassning. Under Earth Hour släcker människor ljuset i sina hem under denna timme för att visa sitt klimatengagemang.

Målet är att 1 miljard ska delta
Målet är att över en miljardmänniskor ska delta i Earth Hour och fem
miljoner av dessa i Sverige. Vi behöver fortsätta att sätta press på
världens ledare, och visa att vi alla är en del av klimatlösningen. Syftet med Earth Hour är att skapa uppmärksamhet och engagemang
och skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Miljörörelsens engagemang har hittills varit mycket viktigt för att lyfta klimatfrågan till världens ledare och sätta press på dem. Efter
mötet i Köpenhamn är detta nödvändigare än någonsin.


Se klipp från TV4
>Se Anna Malmström på TV4:s lokala nyheter här .

Anna Malmström
2010-03-22

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här