Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Inför Köpenhamnsmötet...

Världens urfolk kräver nu att få delta i klimatförhandlingarna och Ärkebiskop Anders Wejryd deltog den 1-2 oktober i en interreligiös konsultation i Bangkok.

Världens urfolk kräver nu att få delta i klimatförhandlingarna
Urfolkens internationella forum för klimatförändringar (IIPFC) har under den gångna helgen haft möte och antagit ett uttalande gällande klimatförhandlingarna. I uttalandet kräver IIPFC att urfolken ges plats i de internationella klimatsamtalen mellan världens länder. Forumet pekar på att urfolken besitter kunskaper och erfarenheter av att leva i och skydda naturen, därför är deras deltagande avgörande för att lösa klimatkrisen.
(Thomas Sarri ,SR 30 sept 2009)

Interreligiöst klimatmöte i Bangkok
Ärkebiskop Anders Wejryd deltog den 1-2 oktober i en interreligiös konsultation i Bangkok, en direkt uppföljning av det interreligiösa klimatmötet Interfaith Climate Summit som Svenska kyrkan inbjöd till i Uppsala förra året. Årets möte arrangeras av det muslimska nätverket, Asian Muslim Action Network.
Konsultationen, som avsiktligt har lagts parallellt med FN:s förberedande klimatmöte i Bangkok, kommer bland annat att handla om religionernas roll i klimatförhandlingar och påverkansarbete – inte minst inför FN:s Köpenhamnsmöte i december. Avsikten är att konsultationen ska mynna ut i ställningstaganden och åtaganden i det fortsatta klimatarbetet.


Lena Bergquist
2009-10-07

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här