Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Lärarrummet

Länkar

Ät S.M.A.R.T. mat

Testdeltagare

Kontakt

Skolwebbens startsida

FA21:s startsida

  Lärarrummet

Att lära för hållbar utveckling är en viktig uppgift för skolan och för dig som pedagog. Förbundet Agenda 21 vill gärna stärka dig genom tips och idéer samt material som lämpar sig att använda i skolan.

Gröna Draken i skolan
Först och främst vill vi påminna om vår riktiga guldgruva när det gäller att lära om hållbar utveckling - tidningen Gröna Draken. Ända sedan 1994 har den kommit ut med 4 nr per år till alla hushåll i Västmanland. I arkivet här på hemsidan finns mängder med artiklar som går att använda i undervisningen. Det kan också gå att beställa enstaka ex. av papperstidningen från kansliet. Kontakta oss så ska vi se om vi kan hjälpa dig.
Gå direkt till Gröna Drakens arkiv.


Vardagskemikalier - studiecirkel
Under hösten 2007 sammanställdes ett studiematerial om vardagskemikalier som passar bra att använda i en studiecirkel eller i annan undervisning. Studiehandledningen är upplagd för åtta träffar. Använd gärna materialet och kom gärna med synpunkter på det, inför en eventuell ny utgåva.
Studiehandledning-Vardagskemikalier (5,4 MB).


Klimatskolan, lektion 1-4
Här ligger faktatexterna till Klimatskolan med länktips och lektionstips.
Lektion 1
Lektion 2
Lektion 3
Lektion 4


Klimatcirkel, studiehandledning
Under hösten 2008 sammanställdes ett studiecirkelmaterial om hur vi människor påverkar klimatet. Materialet är indelat efter områdena bostad, mat och transport. Varsågod att ta del av materialet.

Klimatcirkeln, studiehandledning

 Kemifrågr för
dig i skolan.

Till frågorna