Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Lärarrummet

Länkar

Ät S.M.A.R.T. mat

Testdeltagare

Kontakt

Skolwebbens startsida

FA21:s startsida

  Länkar

Här finns länkar till andra bra hemsidor som är användbara för elever och lärare som vill jobba med hållbar utveckling.

Drakis
Figuren Drakis har i flera år haft en egen pysselsida för barn i tidningen Gröna Draken. Nu har Jonas Olsson, illustratören bakom figuren, byggt upp en hemsida där alla som vill kan skriva ut bilder för att färglägga.

Barnfiguren Drakis


Den Globala Skolan
Den Globala Skolan är ett program på Internationella programkontoret. Internationella programkontoret för utbildningsområdet, är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet. Vi stödjer skolor, universitet, företag, organisationer och enskilda individer att delta i internationellt samarbete.

Den Globala Skolan


Energimyndighetens faktasida
På Energimyndighetens faktaspäckade sida om energi finns också ett särskilt lärarrum.

Energikunskap


Filmer från KRAV
Här kan du titta på korta filmer från KRAV som handlar om bl.a. potatisodling, besprutade bananer och djurskötsel.

Filmer från KRAV


Klimatkampen
Sedan flera år ordnar Naturskyddsföreningen och IVL Svenska Miljöinstitutet klimatkampen, där gymnasieelever kan delta och vinna upp till 40 000:-. I tävlingen premieras ungas idéer och förslag till nya lösningar på klimatfrågan.

Klimatkampen


Länkskafferiet
Under "Miljö och naturskydd" kan du läsa om avfallshantering, ekosystem, föroreningar, och naturskydd m.m. Här finns även många andra bra länkar.

Länkskafferiet


Earthhour
Världsnaturfondens kostnadsfria läromedel med uppgifter, aktiviteter och tävlingar.

Läromedel från WWF


Bra miljöval - Naturskyddsföreningen
Här kan du söka bland alla produkter, butiker och tjänster som är märkta med Bra Miljöval. Produkterna är ordnade i olika kategorier och underkategorier och visas i listform. Du kan också söka en viss produkt eller producent.

Miljömärkning


Cemus tipsar om Miljöundervisning
Centrum för miljö- och utvecklingsstudier (Cemus) I Uppsala har samlat material till miljöundervisningen från SIDA, Forum Syd, Skolverket, FN med flera.

Miljöundervisning som CEMUS tipsar om


Naturvårdsverkets Klimatfakta
Nytt utbildningsmaterial från Naturvårdsverket som är fritt att använda i sin egen undervisning eller presentationer. Här finns bilder, en film, fakta, svar på vanliga frågor och annat användbart material.

Naturvårdsverkets Klimatfakta


Swedwatch - Skolan i Världen
Swedwatch har tagit fram ett utbildningsmaterial för gymnasieskolan som innehåller filmer, interaktiva övningar, skrivuppgifter och förslag på aktioner.

Skolan i Världen


Lektion.se
Här kan du bli medlem kostnadsfritt och leta efter lektioner i olika ämnen. Du kan också ladda ner utbildningsmaterial. Bonniers "Förnybara energikällor" är ett exempel.

Tips på lektioner


Världsnaturfonden
WWF:s välfyllda hemsida för utbildning. Inriktad mot såväl lärare som elever.

WWF


 Kemifrågr för
dig i skolan.

Till frågorna