Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

  Vett & Watt i teori och praktik
Helena Valtersson, Galana Dabala och Göran Lindberg konstaterar att mikrovågsugnen drar el även när den inte används.
(Bild: Kjell Gustavsson)
Det var både teoretiska genomgångar och praktiska övningar när ytterligare ett tiotal cirkelledare utbildades i Vett & Watt-konceptet i mitten av december. Utbildningen genomfördes i Surahammars Folkets Hus.

Helena Valtersson är en av dem som deltog i utbildningen. Hon är verksam i Solarit AB, som arbetar med elektronikutveckling och ledbelysning. Företaget säljer även solcellssystem för elproduktion. Det var bra att teori och praktik varvades under dagen, tycker hon.
  – Man får upp tänket och det har kommit fram många tips på åtgärder som går att tillämpa i vardagen. Till exempel att man faktiskt kan stänga av belysning och apparater som inte behöver stå på.

Checklista till Folkets Hus
Den praktiska delen av utbildningen bestod av av att deltagarna gick runt och mätte elförbrukningen i olika lokaler i Folkets Hus. Resultatet lämnades sedan över till föreståndaren Paolo Sandbom tillsammans med förslag på olika åtgärder som skulle kunna minska energiförbrukningen i huset.
  – Vi bidrog med en hel checklista som handlar om belysning, värme och kontorsutrustning, säger Zandra Camber som är projektledare för Vett & Watt och ansvarig för utbildningen av cirkelledare.


Leda egna Vett & Watt-grupper
Utbildningen i Surahammar var det fjärde tillfället under året då cirkelledare för Vett & Watt har utbildats. Efter avslutad kurs med godkänt resultat på ett teoretiskt prov kan deltagarna leda egna Vett & Watt-grupper på arbetsplatser, i bostadsområden, i föreningar och i andra sammanhang.


Vill du också gå en kurs?
Är du också intresserad av att utbilda dig till cirkelledare, eller utförare som det egentligen kallas, är du välkommen att höra av dig till Förbundet Agenda 21.

* Projektledare för Vett & Watt Zandra Camber
zandra.camber@fa21.se, 070-239 66 53

* Processledare/förbundssekreterare Eric Söderberg
eric.soderberg@fa21.se, 070-247 66 13
Kjell och Gustavsson
2012-12-11

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan