Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

  Vett & Watt hos trafikskolan i Norberg
Birgit Bakkan, initiativtagare till en Vett & Watt-cirkel i Norberg.
Nu har den första Vett & Watt-cirkeln i Norberg startats. Initiativtagare är Birgit Bakkan, ägare till Trafikskolan i Norberg och styrelseledamot i Västmanlands energiförening.

När Birgit Bakkan hörde talas om Vett & Watt satte hon upp information på några anslagstavlor i kommunen och pratade med vänner och bekanta. På så sätt fick hon ihop deltagare till en cirkel som tillsammans med en cirkelledare träffas tre gånger i trafikskolans lokal kring studiehäftet Vett & Watt.

Frysen drar mycket el
Vid första träffen blev det mycket prat om vad som kan göras för att få ner elförbrukningen i bostaden. Birgit Bakkan fick med sig en energimätare hem för att till nästa träff bland annat mäta hur mycket el frysen förbrukar.
  – Vi har en gammal frys som inte har varit avfrostad på länge så den drog en hel del, säger hon.


Ecodriving
Birgit Bakkan har länge varit intresserad av miljö- och energifrågor och hon försöker att på olika sätt även föra in ”energitänket” i trafikskolans verksamhet. De nyligen ombyggda lokalerna har anpassats så att de ska vara så energisnåla som möjligt, skolans bilar är miljöklassade och miljö och energi ingår på olika sätt i körkortsundervisningen.
  – Vi pratar ecodriving, motorvärmare och mycket annat med eleverna.


Fler cirklar i Norberg?
Kan det bli fler Vett & Watt-cirklar i Norberg? Det kan det säkert, tror Birgit Bakkan.
  – Många är intresserade av att lära sig spara energi, men det gäller att marknadsföra cirklarna och nå ut med information till allmänheten.
Kjell Gustavsson
2012-12-10

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan