Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

 

Vett & Watt på finska

I Köping har människor med finska som modersmål möjlighet att på sitt eget språk lära sig mer om energibesparing. Delar av Vett & Watt-materialet har översatts till finska och ska användas i flera av Studiefrämjandets cirklar.

Inom Studiefrämjandets finska verksamhet pågår cirklar i olika hantverk, musik och friskvård. Tanken är nu att dessa cirklar ska göra ett uppehåll i sitt ordinarie ämne och lägga in tre träffar med miljötema.
  - Och då använder vi Vett & Watt för att deltagarna ska lära sig mer om energibesparingar, säger Auli Jerkku som är verksam inom Studie-
främjandet och har översatt Vett & Watt-materialet.
  Förutom energibesparing är det tänkt att miljötemat även ska handla om mat, transporter och avfallshantering.

Fler cirklar på gång
Hittills är det en cirkel som har kommit igång på finska. Men Auli Jerkku räknar med att fler kommer att starta efter årsskiftet.
  - De som går den första cirkeln är jättenöjda. Flera har räknat på energibesparingar i sina bostäder och sedan berättat för övriga om resultatet på nästa träff.
  Studiefrämjandet har verksamhet på finska även i andra delar av Västmanland, bland annat i Fagersta och Hallstahammar.
Kjell Gustavsson
2012-12-03

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan