Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

 

Det bjöds på nöttårta, småkakor och chokladmuffins när PRO:s Vett & Watt-cirkel hade avslutning i Tärnsjö. På bilden ser vi Vivianne Sjögren, Olle Ekström, Sten Back, Aino Back och Zandra Camber. 

Vett & Watt med bullfest

Nu börjar det komma igång Vett & Watt-cirklar runt om i Västman-
lands län och Heby kommun. Ett tiotal cirklar pågår eller har avslutats.

När PRO:s Vett & Vatt-cirkel i Tärnsjö hade avslutning blev det en riktig bullfest. Alla hade tagit med sig något gott till fikat. Det var mycket prat och fika, men deltagarna hann även prata energi.

Repeterade belysning
Zandra Camber som varit cirkelledare berättar att de vid avslutnings-
träffen gick igenom resultatet från energimätningarna och kunde bland annat konstatera att ju äldre en frys är desto mer energi drar den.
 – För säkerhets skull gick vi även igenom belysning en gång till, så nu hoppas jag att alla känner sig trygga i lampvalet nästa gång de är i butiken. Det är ju inte lätt att köpa en ny lampa idag, säger Zandra Camber.
 Hon tycker att det känns lite sorgligt att det var sista gången hon fick umgås med de glada pensionärerna. Därför bestämdes att försöka få till ytterligare en Vett & Watt-grupp i Tärnsjö.


Mycket på gång
Även i kommuner, på Länsstyrelsen, bland hyresgäster och på arbetsplatser planeras nu för Vett & Watt-cirklar med hundratals deltagare.
 Bostadsföretaget Mimer i Västerås erbjuder både personal och hyresgäster att gå Vett & Watt, Riksbyggen planerar för flera cirklar och i Surahammar förbereds ett samarbete mellan privata bostadsrätts-
föreningar.
 Trafikskolan i Norberg har bokat in en Vett & Watt-cirkel och i Sala driver Företagarcentrum projektet Energifallet, där det ingår att få igång Vett & Watt-cirklar bland företagare. I projektet ingår att ta fram filmer om energieffektivisering.
  Även Länsförsäkringar planerar för en Vett & Watt-utbildning för alla anställda.


Studieförbund och energibolag
Vett & Watt är ett led i Förbundet Agenda 21:s energi- och klimatarbete. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med studieförbund och energibolag.
 Grupperna träffas tre gånger kring ett särskilt studiematerial och deltagarna lär sig mer om hur man minskar energianvändningen i hemmet, på arbetsplatsen, i föreningen eller i andra vardagliga situationer.
Marita Gustavsson
2012-11-25

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan