Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

 

Hoppfullt. Sven Heijbel leder en workshop om miljö och klimat under ungdomstinget. Den 17 november samlas 150 gymnasieelever från hela länet i Västerås. 

(Foto: Mia Pantzar)

Ungdomsting 17 november

Årets upplaga av Ungdomsting för hållbar utveckling satsar på att blanda praktisk och teoretisk kunskap. Och kulturen får en stor roll
under dagen, berättar Sara Wallentin, projektledare för ungdomstinget.

Det är den 17 november som länets gymnasietvåor samlas i Culturen i
Västerås för en dag full av workshops, föreläsningar och diskussioner.
  – Det här är Västmanlands häftigaste och viktigaste miljökonferens för unga, de som vill förändra världen och påverka framtiden, säger Sara Wallentin.
  Ungdomstinget har en gemensam inledning och avslutning. Däremellan är det tre block med workshops i mindre grupper. En av dessa leds av Vivi Båvner. I hennes workshop Pimp my Trash får eleverna skapa konst, smycken, ljuslyktor och annat av sopor. Hon vill genom konsten skapa intresse för återvinning och återanvändning.
– Vivi Båvner är en ung miljökonsult från Norberg. Det är extra kul att
kunna lyfa fram unga entreprenörer från regionen, säger Sara Wallentin.

Sven Heijbel är en annan ung workshopsledare.
Han arbetar med miljö och klimatfrågor i egna företaget
Wake Up Call. ”Allt om klimatet – vetenskap, påverkan, lösningar” kallas ytterligare en workshop. Där ifrågasätts sanningen om klimatförändringarna som enbart en miljökris. Istället relateras till konsekvenserna för ungas vardagsliv och deras ekonomiska möjligheter i framtiden samt perspektiv för vår långsiktiga välfärd. Det visas även film som sedan följs av diskussioner.
  – I år siktar vi på att 150 gymnasieelever och deras lärare kommer till ungdomstinget. Hela dagen genomsyras av hållbarhetstanken, maten och äkat är klimatsmart, ekologiskt och Fairtrade i den mån det är möjligt, säger Sara Wallentin.

Ungdomsting för Hållbar Utveckling arrangeras av Förbundet Agenda 21 i samarbete med Landstinget Västmanland, Länsstyrelsen och Västerås stad. Västmanlands Lokaltrafik bidrar med resor för deltagarna till och från ungdomstinget.Marita Gustavsson
2011-09-11

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan