Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

  Ungdomsting med entreprenörskapsfokus
Deltagare på Ungdomstinget 2010
(Bild: Mattias Hallgren)
Över 120 tjejer och killar samlades fredagen den 19 november för att lära sig mer om hållbar utveckling. 2010 års tema var global miljöpolitik och socialt entreprenörskap. Ungdomstinget genomfördes på Karlsgatan 2, i Västerås.

Dagen började med att deltagarna fick göra varsin papperskasse av gamla filmaffischer. Till hjälp fanns hemslöjdskonsulenterna från länet. Därefter framfördes en omtumlande teatermonolog av Yohanna, från Teatermaskinen. Monologen lyfte många tankar om oro, spelar det någon roll vad vi gör och är det redan försent? Dessa frågeställningar diskuterades i dialog med skådespelaren. Sen var det lite paus med eko-reko fika.

Entreprenör med syfte att göra världen bättre
Sven Heijbel, från Wake-Up Call genomförde dagens mest uppskattade del. En föreläsning om sitt eget engagemang och konsten att göra affär av sitt engagemang. Sven ställde frågan: Vad vill du arbeta för, inte vad vill du arbeta med. Deltagarna arbetade i smågrupper och många konstruktiva idéer skapades, till exempel inför ekologisk mat i skolan, miljöutbildning för resten av eleverna etc.

Globalt fokus
Efter en rask promenad fick hela gruppen förmånen att lyssna på Björn Stigsons föredrag om global miljöpolitik och "the green race", en tankeställare om att vi i Sverige och Europa inte är så snabba i miljöfrågor som vi kanske anar.

Fortsatt stöd
Deltagarna kommer nu få chansen att förverkliga sina (eller andras) idéer fram till påsklovet, då en jury utser den bäst genomförda idén. Vinnarna får en resa till Stockholm med intressanta studiebesök.Sara Wallentin
2010-12-10

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan