Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

 

Energitänk på folkhögskolan

Västerås folkhögskola genomför veckan före jul en halvdags Vett & Watt-utbildning på arbetstid för all personal i Västerås, totalt omkring 15 personer. Utbildningen leds av Vett & Watts projektledare Zandra Wenngren (fd Camber).

Ulf Hellberg, lärare på skolan och en av initiativtagarna till Vett & Watt-utbildningen, är nöjd med att hela personalen deltar. Han hoppas att studiedagen ska leda till att fler får upp ögonen för de energibesparingar som alla kan göra i vardagen, både hemma och på skolan.
  - Eftersom vi ska göra en större ombyggnad av skolan framöver kan Vett & Watt-utbildningen säkert också påverka valet av energilösningar. Vi äger inte våra lokaler, men vi kan bli tydligare i dialogen med fastighetsägaren.

Vett & Watt i undervisningen
Det finns också stora möjligheter att på olika sätt få in Vett & Watt i undervisningen, anser Ulf Hellberg.
  – Ett av de stora uppdragen vi har är hållbar utveckling, så då passar det bra med ett energi- och klimatperspektiv. Vi har dessutom länge arbetat med miljöfrågor och skolan är miljöcertifierad med Grön Flagg.


Finns på två orter
Västerås folkhögskola har ett 60-tal elever som finns fysiskt på skolan och cirka 45 som studerar på distans. Till detta kommer en verksamhet för 50-60 unga arbetslösa. Det finns också en ”systerskola” i Norberg – Bergslagens folkhögskola – med ett 40-tal elever.
  Huvudman för de båda folkhögskolorna är ABF, LO, Hyresgäst-
föreningen, IF Metall, Handels och Riksbyggen.


Läs mer om Västerås och Bergslagens folkhögskolor.

Kjell Gustavsson
2012-12-14

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan