Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Aktiviteter
Debatt
Notiser
Agenda 21-förbundet
Allmänt
Energi
Fossilfritt Västmanland 2015
Kemikalier
Vett och Watt
Västmanland

  Hello Kitty - värsting bland hudlotioner




Tidningen Råd och Rön har granskat innehållet av kemikalier i vanliga hudlotioner. Hormonstörande och allergiframkallande ämnen fanns i många av produkterna. En värsting bland de granskade lotionerna var Hello Kitty från H&M, vars rosa förpackning och jordgubbsdoft är som en dröm för en 5-åring.

Tidningen har granskat 24 vanliga hudlotioner. Genom att lusläsa innehållsförteckningen har man hittat konserveringsmedel som är misstänkt hormonstörande och alltså på sikt kan påverka vår möjlighet att få barn. I många av produkterna finns också allergiframkallande ämnen och parfymer.

Parfymfritt till barn
Särskilt till barn ska man tänka på att inte använda krämer och andra produkter med parfym. Barn är känsligare mot kemikalier än vuxna på grund av att de växer och att deras hud fortfarande är väldigt känslig. Att dagligen vara insmord med en lotion som innehåller parfymämnen är att öppna dörren för allergier. Läs mer om barn och kemikalier i Rena Västmanlands kunskapsbank.

Läs mer och köp artikeln på Råd & Röns hemsida.

Anna Malmström
2009-03-27

 







Svett & Watt



Här kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    




Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan