Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Aktiviteter
Debatt
Notiser
Agenda 21-förbundet
Allmänt
Energi
Fossilfritt Västmanland 2015
Kemikalier
Vett och Watt
Västmanland

 

Fyra av fem vet att det är så här man ska tvätta sin bil. 

(Bild: Kjell Gustavsson)

Majoriteten tvättar bilen på gatan

Fyra av fem bilägare vet att det är miljövänligare att tvätta bilen på en biltvättanläggning än hemma på garageuppfarten. Men man lever inte som man lär, utan sju av tio svenskar tvättar bilen på gatan minst ett par gånger per år. Uppgifterna kommer från en undersökning som Statoil låtit göra.

Undersökningsföretaget Reagera har på Statoils uppdrag ställt frågor till bilägare om biltvätt. Undersökningen gjordes som en webbaserad enkät och besvarades av drygt 2000 personer, hälften män och hälften kvinnor, varav drygt 80 procent uppgav att de någon gång tvättat sin bil i en biltvättanläggning.

Rena Västmanlands kampanj behövs
Undersökningen visar att Rena Västmanland kampanj om biltvättning behövs. Läs mer på Rena Västmanlands hemsida i Kunskapsbanken eller ladda ner faktabladet här nedan. Faktabladet finns även i tryckt variant. Kontakta kansliet om du har användning för dem.

Läs mer om undersökningen i Statiols pressmeddelande.

Ladda hem Rena Västmanlands faktablad om biltvättning.

Anna Kejler
2007-09-06

 







Svett & Watt



Här kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    




Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan