Theodor Sundh, årskurs 3 Spc på Brinellskolan i Fagersta:
– Vår klass arbetar just nu med ett projekt om konflikter ute i världen, och miljöfrågan är ju en stor konflikt. Vi var några som tyckte det skulle vara intressant att lära oss mer på Ungdomens Miljöting. Och jag tycker jag lärt mig en del. Men kanske mer personligt än för projektet. Jag har insett att vi små människor ändå har ganska stor makt genom vårt sätt att köpa och använda varor.
– Min naturvetenskapslärare frågade om några var intresserade och jag svarade ja. Kim Holméns föreläsning var svår, men intressant. Det är alltid intressant med föreläsningar och workshops som det finns ett engagemang bakom. Och att träffa andra som har samma intressen ger en kick. En bekräftelse.

Marie Klinga, årskurs 2 samhällsvetenskapsprogrammet, Kungsängsskolan i Sala:


Love Springfeldt, årskurs 2 global klass, Rudbeckianska gymnasiet i Västerås:
– Jag har fått en del sakkunskap. Jag kände till att klimatet påverkas, men inte exakt hur. Viktigt är också att vi behöver göra något åt överkonsumtionen i vår del av världen, lika mycket som andra länder behöver göra något åt sin överbefolkning. Sen är det en uppmuntran, en kick i rätt riktning, att få träffa andra. Även om man inte pratar så mycket med varandra så känns det.
Marlene Windahl, årskurs 3 naturvetenskapliga programmet, Ullesundsgymnasiet i Kungsör:
– Jag var med på förra årets miljöting och tyckte det var jätteintressant. Man blir lite mer engagerad av att höra att det finns andra som också är intresserade av att påverka till det bättre. Idag har jag fått några vinkar om små saker att göra för miljön. Och vilka konsekvenser det får när klimatet blir varmare. Det gör att man tänker lite extra på miljön.


Ansvarig utgivare: Agenda 21 förbundet Västmanland