Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Världsmiljödagen följdes upp i Sala

I samband med Världsmiljödagen i början av juni 2004 genomförde Sala-Heby Energi en aktivitet på Kungsängsskolans gymnasium. I början av oktober var det dags för en uppföljning. Men, den här gången hade en besvärlig journalist smygit sig in bland publiken.

Efter en kort introduktion av skolans rektor, Gunilla Sörbom, gjorde Kenneth Mårtensson en genomgång av energisituationen globalt och lokalt. Han tog bland annat upp problemen med de fossila bränslena och pratade och ändliga och förnybara energikällor. Bland annat konstaterade han att kärnkraften länge stått i vägen för en utveckling av de förnyelsebara alternativen inom energiområdet.

Ifrågasättande journalist
Ganska snart började dock föredragshållaren att alltmer högljutt bli ifrågasatt av en man som satt sig på första bänken. Det var uppenbart att han inte delade Kenneth Mårtenssons syn på energi- och miljöfrågorna. Istället kom han med den ena invändningen efter den andra.
  Snart nog tog flera av det dryga hundratalet eleverna i aulan också till orda. En del höll med föredragshållaren, andra hakade på kritiken eller tog upp nya frågeställningar.


Gröna Drakens redaktör
Innan det var dags för kaffe, bullar och lite mer informella diskussioner trädde den besvärliga journalisten fram och avslöjade att han och Kenneth Mårtensson i själva verket är ganska överens i de frågor som diskuterades. Ifrågasättandet var ett sätt att spetsa till frågorna och få lite extra fart på diskussionen.
  Journalisten ifråga heter Kjell Gustavsson och är redaktör för Förbundet Agenda 21:s tidning Gröna Draken.




2004-10-08

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här