Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Vett & Watt för barn och ungdomar

Länsstyrelsen lämnar 400 000 kronor till Agenda 21-förbundet i Västmanland. Insatsen handlar om att få barn och ungdomar att tänka och agera mer energimedvetet.

Projektet Vett & Watt har under två år arbetat med att informera och motivera vuxna och företag att använda mindre energi – i bl a transporter, uppvärmning, inköp. Det har gjorts i form av informationskampanj, studiecirklar, seminarier och artiklar i ”Gröna Draken”. Syftet är att genom ökad kunskap och insikt få västmanlänningarna att agera mer klimat-smart och energimedvetet.

Nu vänder man sig till barn och ungdomar.

– Det är en viktig målgrupp att arbeta med, säger projektledaren Eric Söderberg. Och på-verkan kan också ske via barnen/ungdomarna till föräldrar och omgivning.

- Vi ska informera och fram utbildningspaket för skolor och föreningar som jobbar med ungdomar. Paketen kan innehålla webbutbildning, spel, app:ar för mobiltelefoner/läsplat-tor, filmer och tryckt material. Alla skolor i länet, inklusive förskolor, ska erbjudas att an-vända utbildningsmaterialet. Ett ungdomens hållbarhetsting med energitema ska också arrangeras för gymnasieelever i höst.

- Hållbar energi- och klimatanpassning betonas i den nyligen framtagna regionala utveckl-ingsplanen för länet, säger landshövding Ingemar Skogö. Insatser för att öka medvetenhet-en om beteenden som påverkar miljö och klimat betonas. Agenda 21:s projekt ligger i linje med denna inriktning.

Förutom Länsstyrelsen är också Energimyndigheten och Landstinget finansiärer.

För mer information, kontakta

Eric Söderberg, projektledare Förbundet Agenda 21 Västmanland, 070-247 66 13, eric.soderberg@fa21.se


Vett & Watt 2.0

Eric Söderberg
2014-05-26

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här