Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

  Senaste numret av Gröna Draken




Det senaste numret av Gröna Draken delades ut till hushållen i Västmanlands län och Heby kommun i slutet av maj. Gröna Draken betraktas som samhällsinformation, så även om du har Nej tack till reklam på brevlådan ska du få Gröna Draken. Har du inte fått tidningen är det bra om du kontaktar Gröna Drakens redaktion via e-post gd@fa21.se.

I det nya numret får du bland andra möta Hans Johnson, initiativtagare till Slow Food i Västerås, skolan som har naturen som klassrum och författaren till boken Badskumt.
  Gröna Draken har också besökt Västerås och pratat med kommunalrådet Ulla Persson som oroas för “de små stegens tyranni” och som själv vill vara ett föredöme i den gröna omställning hon vill se i Västerås.
  Andra artiklar handlar om Familjeliv utan tidsbrist, Vem skyddar skogen bäst?, Rättvisemärkt glass på Barnens dag och tips om hur du kan undvika trädgårdsmöbler från skövlad regnskog. Dessutom skriver agronomen Emile Hansson en krönika med rubriken Tre myter om mat.

En tidning med nyttiga tips
Gröna Draken ges ut av Förbundet Agenda 21 och har sedan 1994 distribuerats till 130 000 hushåll fyra gånger om året. Genom Gröna Draken får du nya kunskaper. Tidningen ger handfasta tips och råd om smarta miljöval och vad du själv kan göra för att bidra till en bättre och rättvisare värld.

Här kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning.

2011-06-09

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här