Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Länsstyrelsen stöttar klimatprojekt

Länsstyrelsen i Västmanlands län har beslutat att under 2011 bidra med 175 000 kronor till Förbundet Agenda 21:s "Förstudie Energi- och klimatprojekt ". Syftet är att bidra till att vår klimatbelastning i Västmanland minskar genom ett långsiktigt folkbildningsprojekt.

Energi- och klimatfrågan är en viktig utvecklingsfråga för länet, säger landshövding Ingemar Skogö i en kommentar tillbeslutet.    
  - Förbundet Agenda 21:s energi- och klimatprojekt är angeläget. Det kommer att engagera många organisationer, företag och myndigheter i Västmanlands län. Genom att ligga i framkant när det gäller lösningar för att minska vår klimatpåverkan skapar vi förutsättningar för en utveckling mot det goda och hållbara Västmanland, säger Ingemar Skogö.  

Fler finansiärer
Andra medlemsorganisationer i Förbundet Agenda 21 som är med och finansierar förstudien om energi- och klimatprojektet är: Landstinget Västmanland, Västerås stad, Köpings kommun, Fagersta kommun, Sala kommun, Hallstahammars kommun, ABB, Bostads AB Mimer, VafabMiljö, Mälarenergi och Sala-Heby Energi. Tillsammans bidrar dessa med 150.000 kr.

Kjell Gustavsson
2011-04-29

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här