Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

  Earth Hour runt om i världen




Snart är det dags för Earth Hour 2011, världens största klimatmanifestation.

Lördagen den 26 mars 20.30 släcker vi en timme för klimatet över hela världen.

Genom en enkel handling – att släcka ljuset en timme – skickar du en viktig signal till politiker och beslutsfattare att ta klimatet och miljön på allvar.

Förra året deltog varannan svensk i Earth hour enligt SIFO, och 70 procent av landets kommuner. Globalt deltog över 4600 städer i 128 länder. I år är redan över 140 kommuner anmälda och fler kommuner kommer varje dag.

Startade i Australien
Earth Hour startade år 2007 i Sydney på initiativ av WWF i Australien som ett sätt att uppmärksamma landets beslutsfattare kring klimatfrågan. Australien är ett land som redan tydligt märkt av klimatförändringarna, bland annat genom långvarig torka. Detta första Earth Hour resulterade i att över 2 miljoner Sydneybor och 2 000 företag släckte ljuset. Nyheten spreds över världen.
  Earth Hour 2010 blev världens hittills största miljömanifestation och beräknas ha nått över en miljard människor. Earth Hour skickar genom detta en kraftfull signal till världens ledare om att ta klimatfrågan på allvar. En signal som genom en enkel handling måste sändas igen och igen tills vi får de avtal och lösningar som världen behöver.


Earth Hour – en vanebildande tradition
Människor deltar i Earth Hour genom en enkel och synlig handling – det vill säga att släcka ljuset under en timme. Men Earth Hour är mer än att "bara" släcka ljuset. Enligt utvärderingar har manifestationen bidragit till ett ökat klimatengagemang, ett ökat intresse för miljöfrågor och en starkare känsla av kollektiv gemenskap.
  Över hela världen firas Earth Hour med klimatsmart ekologisk mat, klimatutställningar, filmer om klimatfrågan, politiska diskussioner, klimatutbildningar och mycket annat. I år tar vi det här engagemanget vidare genom att bjuda in svenskarna att skapa en ny god vana. En vana vi tar oss an redan innan Earth Hour och som vi firar på Earth Hour.


Nu släcker vi igen!
Lördagen den 26 mars 2011 kl 20.30 släcker alltså Sverige för tredje gången. Släck du också och fyll Sverige med goda vanor. På hemsidan www.wwf.se/earthhour kan du hålla dig uppdaterad kring allt som händer.
  Även här i Västmanland blir det aktiviteter runt Earth Hour, det kan du följa här på Förbundet Agenda 21:s hemsida.


Läs mer om Earth Hour

Marita Gustavsson
2011-03-07

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här