Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Hjälp att sprida miljöteknik i utlandet

Tillväxtverket bedriver för tillfället ett projekt kallat Demomiljö, där svenska företag som säljer etablerad miljöteknik kan få möjlighet att sprida sin teknik till fattiga länder.

Stödet syftar till att ge ett 40-tal av Sidas samarbetsländer i syd möjlighet att använda modern, miljövänlig teknik. I den nuvarande ansökningsomgången är det fem länder som prioriteras: Botswana, Namibia, Sydafrika, Kina och Indonesien.

Positivt för både säljare och köpare
Tillväxtverket har idag stöd både för säljare som vill nå nya marknader samt köpare som vill investera i miljövänlig teknik. Stödet till säljare kan innebära pengar till resor och konsultinsatser, för att undersöka den lokala marknaden på plats. Är tekniken ny för landet och finns det intresse för produkten? I ett andra skede kan sedan bidrag ges för investering i miljövänlig teknik. Projektet ska syfta till att inspirera andra i samma land att göra liknande investeringar för att nå mer miljövänliga lösningar.

Ansök nu
I den nuvarande ansökningsomgången kan små och medelstora företag söka pengar. Projekten ska vara inriktade mot t ex luftmiljö, avfallshantering, energibesparing eller markföroreningar. Tidigare beviljade projekt har bland annat inkluderat småskalig solelsproduktion, återvinning av kvicksilver och engångstoaletter. Sista ansökningsdag i denna omgång är 31 augusti.

På Tillväxtverkets hemsida kan man läsa mer information om hur man söker bidrag. Gå direkt till Miljödemos hemsida




Kristin Elgh-Dalgren
2010-08-17

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här