Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Energi på Menyn hos Västeråsrestaurang

Pressmeddelande från Förbundet Agenda 21 i Västmanland den 16 juni 2010.

Nu på fredag får Västeråsrestaurangen Limone besök från en energikonsult och en representant från Förbundet Agenda 21. De ska göra en kartläggning av energiförbrukningen i restaurangen, som ett led i projektet ”Energi på Menyn” som handlar om energieffektivisering av restauranger och storkök. Mätningar kommer också genomföras hos Nya Serveringen i Ängelsberg samt förskolan Ekot i Hallstahammar och förhoppningen är att kunna identifiera de största energibovarna i köken.

I snitt äter varje svensk 175 måltider utanför hemmet per år. Men trots att vi blir allt mer medvetna om vad vi äter och konsumerar i hemmen, så ställs inte samma miljö- och energikrav på de restauranger vi besöker. Med anledning av detta genomför Förbundet Agenda 21 under 2009-2010 ett projekt som syftar till att öka medvetenheten om energi och hållbarhetsfrågor bland restaurang- och storköksägare i Västmanland. – Vår förhoppning är att projektet ger positiva effekter för både miljön och plånboken, säger Kristin Elgh-Dalgren, projektledare för ”Energi på Menyn”.

Resultaten från kartläggningarna av de tre utvalda restaurangerna kommer sammanställas och resultera i ett utbildningsmaterial, vilket ska presenteras för ytterligare ett tjugotal restauranger i länet. Dessa utbildningar kommer ske under hösten och det finns fortfarande platser kvar för restaurang- och storköksägare som är intresserade av att minska sin energiförbrukning.

Vid frågor, kontakta Kristin Elgh-Dalgren på FA21s kansli.

Kristin Elgh-Dalgren
2010-06-16

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här