Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Flera kommuner i länet släcker för klimatet på lördag

Västerås, Arboga, Surahammar, Sala, Köping och Hallstahammar är de kommuner i länet som tillsammans med tusentals städer över hela världen deltar i manifestationen Earth Hour. Världsnaturfondens initiativ Earth Hour blir den största globala klimatmanifestationen som någonsin genomförts.

Västerås släcker stadshuset
I Västerås kommer manifestationen att synas på flera olika sätt. Alla lampor i Stadshuset släcks. Vid alla infarter till Västerås kommer varannan lampa att släckas mellan klockan 20:30 och 21:30 och i hamnen kommer all belysning att vara släckt utom där det pågår arbete. Dessutom släcker Mälarenergi all belysning vid reningsverkets lokaler på Lillåudden samt vid kraftvärmeverkets kontorsdelar. Även skorstenens belysning kommer att släckas, dock inte de röda lamporna. Hela Mälarhuset kommer också att vara nedsläckt samt delar av gatubelysningen utmed Köpingsvägen.

Köping vill sprida viktigt budskap
Varför stödjer Köpings kommun Earth Hour?
– Det är viktigt att vi visar att det är ett angeläget ämne, att vi värnar om miljön och vill vara med och sprida detta budskap för en hållbar utveckling, säger Kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson.


Arboga släcker lampor
- Jag har i dag uppmanat alla förvaltningschefer att sprida budskapet i sina organisationer för att Arboga kommun ska vara med och visa vikten av energi och klimatåtgärder. Arboga kommun är Arbogas största arbetsplats, självklart ska vi vara med och manifestera i en så här viktig global fråga, säger kommunalrådet Olle Ytterberg.

Förbundet Agenda 21 deltar också
Självklart ställer också Förbundet Agenda 21 sig bakom manifestationen och har uppmanat alla våra medlemmar att göra det samma.

Läs mer om Earth Hour på WWF:s hemsida.

Anna Malmström
2009-03-25

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här