Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Klimatet i fokus för landstinget

Bilpooler, färre resor i tjänsten och tåg framför bil och flyg. Det är några av de åtgärder som ska minska landstinget Västmanlands utsläpp av koldioxid. Det nya miljöpolitiska program som antogs av landstingfullmäktige idag slår fast att landstingets förbrukning av fossila bränslen ska ha minskat med 75 procent senast 2012.

Det nya miljöpolitiska programmet har ett särskilt fokus på klimatfrågan och på utsläppen av koldioxid. Landstinget Västmanland är en stor organisation där en ansenlig mängd transporter sker varje dag och landstinget måste ta ansvar för att de transporter som måste göras sker med så liten mängd utsläpp som möjligt. Därför ska landstinget från och med i år enbart köpa in bilar som drivs med förnyelsebara drivmedel.

Skapa ett ekologiskt hållbart samhälle
Landstingsråd Thomas Wihman (mp) har lett arbetet med att ta fram, det nya miljöprogrammet och han är nöjd med resultatet.
- Det nya miljöprogrammet visar att vi vågar ta tag i de stora frågorna som handlar om hur vi ska vända utvecklingen och skapa ett ekologiskt hållbart samhälle. Trafiken är en sådan fråga, säger han.

Miljöprogrammet sätter även fokus på kemikaliehantering, utsläpp av läkemedelsrester, miljövänlig upphandling, inköp av livsmedel och mycket mera.


Sara Wallentin
2008-04-28

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här