Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Flaskvatten bort från konferensanläggningar

Petri Karhukorpis företag, Ramnäs Konferens och
Barken Konferens, agerar nu mot den ökande konsumtionen av buteljerat vatten. Istället för buteljerat mineralvatten på måltiderna erbjuds gästen nu vatten på karaff.

Koldioxidutsläpp som orsakas av att vi dricker buteljerat vatten har nästan fördubblats de senaste tre åren. Båda Petri Karhukorpis anläggningar Ramnäs Konferens och Barken Konferens har också ökat sortiment efter förfrågan.

- Efter att vi fått reda på att buteljerat vatten ger mer än 1000 gånger så mycket koldioxidutsläpp som samma mängd kranvatten, bestämde vi oss att agera, berättar Petri Karhukorpi.

Flaskvatten-intäkt ska skänkas till WWF
Istället för buteljerat mineralvatten på måltiderna erbjuds gästen nu vatten på karaff. Vi kommer att även ha buteljerat mineralvatten på vårt sortiment, men 100 % av denna inkomst kommer vi att skänka till Världsnaturfonden (WWF).

På båda anläggningarna har mineralvatten ingått i lunchpriset. Under fjolåret köpte företaget ca 9000 liter buteljerat vatten. Om denna mängd minskas med 50 %, kommer företaget samtidigt få in 150 000 kr från dem som frågar särskilt efter flaskvatten och då får betala för det. Denna intäkt ska skänka till Världsnaturfonden.


Utmanar andra
- Vi vet att detta är bara ett litet steg, men min stora förhoppning är att även mina kollegor, kunder och andra samarbetspartners runtom i landet hänger med och på detta sätt kan vi tillsammans påverka vår framtida livskvalitet, säger Petri Karhukorpi.

Ladda ner hela pressmeddelandet som pdf-fil.

Anna Kejler
2007-09-17

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här