Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Västerås inrättar klimatkommission

Kommunstyrelsen i Västerås fattade den 12 april enhälligt beslut om att inrätta en lokal klimatkommission. Stadsledningskontoret ges i uppdrag att ta fram ett underlag för att bilda en lokal klimatkommission, där representanter från staden, samt representanter från näringsliv, Mälardalens högskola och andra aktörer skall ingå.

- Klimatpolitiken blir en av de största utmaningarna under de kommande åren och vi kommer att göra insatser för att minska den offentliga sektorns miljö- och klimatpåverkan och energiplanen är ett viktigt kommande styrinstrument, säger Andreas Porswald (mp), miljökommunalråd

Den kommande klimatkommissionen ska titta på klimatfrågorna utifrån såväl ekologiska och sociala aspekter som ekonomiska. Kommissionen ska ha en bred sammansättning med representanter från både näringsliv, fristående organisationer, forskning, myndigheter och politiken.

Oavsett hur stor tillgången på fossila bränslen kommer att bli i framtiden ska vi i Västerås se till att reducera våra utsläpp av klimatgaser för att på sikt bli fossilbränslefritt. Förbundet Agenda 21 i Västmanland driver frågan på regional nivå, där en ambition är att Västmanland skall minska sina fossila utsläpp och bli fossilbränslefritt. Vi tror att näringslivet och Mälardalens högskola kan bidra lokalt vid omställningsarbetet och bidra till teknikutveckling, samt nyföretagande. Vi ska se arbetet med oljereduktion och klimatgasreduktion som två sidor av samma mynt, avslutar Andreas Porswald.

Den lokala klimatkommissionen skall följa de nationella satsningarna på området och bidra till en positiv utveckling i Västerås där miljö- och klimatfrågor står i fokus!

För vidare information kontakta: Andreas Porswald (mp), 070-4651723

Anna Kejler
2007-04-12

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här