Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Fossilfritt -
Aktiviteter och projekt
i Västmanland

Visa  




Om Fossilfritt Västmanland 2015

Begränsad klimatpåverkan

Vad är energi?

Lokalt klimatarbete

Aktuellt

Tips & Trix

Fossilfri kommun

Solenergi-skola

Energi på Menyn

Frågor och svar

Nyhetsarkivet

Gröna Draken

Informationsmaterial

Energiprojekt

Länkar

Kontakt

Energi startsida

FA21:s startsida

 

Seminariedeltagare med fokus på klimatfrågan. 

(Bild: Kjell Gustavsson)

Stort intresse för ”Fossilfri kommun”

Intresset från politiker och tjänstemän från länets kommuner var stort då Förbundet Agenda 21 och Länsstyrelsen arrangerade seminariet Fossilfri kommun i Surahammar den 28 mars. Även intresset från media var stort. Under seminariet lanserades förbundets nya webbplats för kampanjen om ”Fossilfritt Västmanland 2015”.

Nu jobbar vi mot målet ”Fossilfritt Västmanland 2015”. Syftet med seminariet var att ge inspiration, verktyg och goda exempel för kommunernas klimatarbete. Olle Oskarsson, handläggare på Naturvårdsverket, presenterade varför det är viktigt med lokalt klimatarbete och vilka nationella styrmedel som finns. Elin Dalaryd, Kristianstad, och Lisa Granström, Sala, berättade om goda exempel från respektive kommuns klimatarbete och framtagande av klimatstrategi. För att bara nämna några av höjdpunkterna under dagen. Seminariet inleddes med att Al Gores omtalade klimatfilm – En obekväm sanning – visades och då var även skolklasser ifrån Surahammar och Virsbo inbjudna.

Presentationsmaterial och ett längre referat från dagen kommer inom kort att finnas under ”Informationsmaterial” på Fossilfritt Västmanland 2015:s webbplats.

Anna Kejler
2007-03-29

 


Statistik och fakta
över nuläget i länet.

Läs mer  




Har du en fundering 
med koppling till 
energi?

Fråga här  




Dela med dig
av smarta idéer.

Tipsa här