Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.
Förbundet Agenda 21
Linslagargränd 1
721 30 Västerås

Besöksadress:
Linslagargränd 3

tel 070-247 66 13
e-post kansliet@fa21.se

  Zandra höll energin kvar i rummet
Zandra Camber, projektledare för Vett & Watt.
(Bild: Kjell Gustavsson)
ABF i Västerås har genomfört en Vett & Watt-utbildning för ett 20-tal personer som varit arbetslösa länge och nu är inne i det som kallas sysselsättningsfasen. Vett & Watts projektledare Zandra Camber höll i utbildningen.

Deltagarna i den två och en halv timme långa Vett & Watt-träffen var mycket nöjda, berättar Erica Andersta som arbetar med ABF Vux.
  – Zandra lyckades verkligen hålla energin kvar i rummet. Hon var väldigt pedagogisk och förklarade så bra.

Skräddarsydd lösning
Grundkonceptet för Vett & Watt är tre träffar kring ett särskilt studiematerial, som Förbundet Agenda 21 har tagit fram. Men det går även att skräddarsy lösningar som passar för olika organisationer och målgrupper.
  – För oss passade det bäst att lägga in Vett & Watt som en koncentrerad dagaktivitet, säger Erica Andersta. Vi varvade föreläsningar av Zandra med frågor och diskussioner där alla kunde delta.


Studiehäfte till alla
Frågorna handlade om miljöfrågor i stort och om konkreta tips på sådana energibesparingar som var och en kan göra i sin bostad eller i andra vardagssituationer.
  Alla som var med i utbildningen fick även studiehäftet Vett & Watt, för att kunna läsa mer på egen hand.


Fördjupning nästa år
Erica Andersta vill gärna fortsätta med Vett & Watt under nästa år.
  – Flera av de som var med i första gruppen skulle vilja fördjupa sig och sen kommer det nya människor som säkert också är intresserade.
Kjell Gustavsson
2012-12-07

 Svett & WattHär kan du läsa senaste Gröna Draken som E-tidning


Läs mer    
Anmälan nyhetsbrev

Avanmälan